Programma

Vrijdag

Zaterdag


De hotste projecten in
food, design, tech en kunst
vind je op één festival!

Festival Locatie // B.Amsterdam
Johan Huizingalaan 763A, Amsterdam

De verhalen achter onze creators:

header-about

Tweetbundels

Twitter op papier? Jazeker! Volg de levens van verschillende personen in een boek in plaats van op een scherm. Het is een nieuwe vorm van een biografie: kort, impulsief, dramatisch en hilarisch. Het papieren monument van de vroege jaren van social media. Op Crowdfest ga ik de beste fragmenten uit Tweetbundels voordragen en projecteren. Een tragikomische tweetbundelshow waar hilariteit, drama en humor elkaar in rap tempo opvolgen. Kom naar CROWDF€ST en geef de tiendelige tweetbundelbox een bestaan!


Meer over Tweetbundels // Tickets

header-about

de laatste winkel

Als we iets willen dat er nog niet is, dan maken we dat. Kijk om je heen. We zijn zo lekker bezig met z’n allen. We hebben drijvende barbecues, lopende banden voor onze honden en hamburgerstampers. Maar we missen iets. Iets minder tastbaars. De laatste winkel is begonnen om een aanbod te creëeren voor die resterende behoeftes. Deze producten noemen wij ‘de laatste producten’.Erkenning van je vader, eeuwige roem, de beste zijn, een luisterend oor. Vanaf 2015 is het allemaal te koop. Gewoon in de winkel. Om het af te maken. Dan zijn we klaar ook. De laatste winkel daagt jonge ontwerpers en creatievelingen uit om het immateriële in productvorm te gieten. Zij kunnen het resultaat exposeren en verkopen in de laatste winkel. Kom naar CROWDF€ST deel jouw immateriële behoeftes en zie 10 december het resultaat in de laatste winkel!


Meer over de laatste winkel // Tickets

header-about

Minibrew

De beste start-up: Breakfast bier! Al vanaf de vroege uurtjes serveren we ons zelf-gebrouwen Breakfast Bier. Dit is een van onze vindingen. -Maar wat wil jij altijd al brouwen? – Op CROWDF€ST laten we zien hoe jij je ultieme biersmaak ontdekt! Ga je voor een blond IPA, die geheimzinnige vakantie trippel of verras je je vrienden deze lente met een krachtige BBQ Spring Bock? Met onze MiniBrew brouw- en fermentatie-machine brouw je succesvol en 5 L zelf verzonnen bier. Je gebruikt enkel natuurlijke ingrediënten; mout, hop, water en gist. Brouwen zoals brouwen bedoeld is! Onze ambitie is pas geslaagd als de hele wereld zijn eigen bier brouwt. Help MiniBrew om de biermarkt open te breken en het oneindig pallet van biersmaken wereldkundig te maken!


Meer over MiniBrew // Tickets

header-about

heinz

HEINZ wordt een tegendraadse, typisch Nederlandse tekenfilm over de nukkige Amsterdamse kater Heinz, bekend van de prettig gestoorde strips van Windig & de Jong.
Filmproducent BosBros heeft bijna de financiering rond voor het maken van deze langspeel-animatiefilm. Piet Kroon, de scenarist en regisseur van ‘HEINZ’ de film, komt speciaal voor het ondersteunen van deze crowdfund-actie over vanuit Ameriaka naar om er hier over te vertellen op CROWDF€ST! Kom op CROWDF€ST naar Heinz, duik mee in de verhalen van Piet en zorg ervoor dat de film HEINZ op het film komt!


Meer over heinz // Tickets

header-about

oneplanetcrowd

Onze ambitie is om het grootste crowdfundingplatform van Europa te worden voor ondernemers met een duurzame en/of sociale impact. We voeren deze crowdfundingcampagne omdat we geloven dat we samen met onze crowd ons platform verder kunnen versterken en onze ambitie waar kunnen maken. Na een succesvolle besloten campagne waarbij € 500.000 is opgehaald, gaat de campagne in oktober publiek. Jij kunt dan mede-eigenaar worden van Oneplanetcrowd door te investeren in de converteerbare lening met 7% rente. Doe mee en profiteer van de razendsnelle groei van de crowdfundsector. Together we fund the future!


Meer over oneplanetcrowd // Tickets

header-about

het raaktheater

Karel de Rooij (Mini & Maxi) en Herman van Veen waren het er al over eens: de muziek en stem van Max Douw raken je. Het moment is daar om dit vast te gaan leggen op cd en te gaan presenteren in de theaters. De opnamen zijn gestart en de voorbereidingen voor een theatertour vanaf eind 2016 lopen. Nu nog de financiering… Kom op CROWDF€ST naar het Raaktheater en wordt zelf geraakt door de talentvolle theatermaker Max Douw!


Meer over het raaktheater // Tickets

header-about

The Stolz Quartet

Doe je schoenen uit, laat je ratio bij de deur achter en beleef met ons de wondere wereld van dans, klanken en bewegend keramiek van Kate Moore. We gaan een wereld creëren die nog niet bestaat, op de grens tussen artificieel en natuurlijk. Een wereld waarin kleine kleifiguurtjes live tot klinken en bewegen worden gebracht door componiste Kate Moore. Deze robotische keramiek bevindt zich in nieuwe klanklandschappen, de synergie tussen danser, musici en robotica neemt je mee naar een nieuwe dimensie. Wat hoor ik, wat zie ik, is het echt of niet, en in welke werkelijkheid bevind ik mij? Een voorproef hiervan kun je zien op CROWDF€ST!


Meer over The Stolz Quartet // Tickets

header-about

ams helpt

Twee weken geleden zijn we gestart; sindsdien zijn we +50 medewerkers sterk en gaan we logistiek tot ver over de grens. We verzamelden in een week tijd meer dan 1.000 hulppakketten. De vrachtwagens staan al in de startblokken. Eén voor het Griekse eiland Lesbos, één voor nood dicht bij huis.

Er moet alleen nog benzine in. En dat vragen we aan jou. De catch: wie investeert in dit verhaal, krijgt er NIETS voor terug. Gegarandeerd. Hier steun je het verhaal met het beste rendement ter wereld!


Meer over ams helpt // Tickets

header-about

RoMI Cage

‘Niet geschoten is altijd mis’! Dus stuurden wij een e-mail naar een van de grootste producers/mixers ter wereld – Joe Chiccarelli – met de vraag of hij ons album wilde produceren. Een dag later ontvingen we een enthousiaste “JA”! Of we naar Los Angeles wilden komen voor opnames! Het werd een onvergetelijk avontuur. Voordekunst heeft dit mede mogelijk gemaakt en we gaan het resultaat live laten horen. Ook willen we delen hoe we onze crowdfunding campagne tot een succes hebben gemaakt. We zien je tijdens CROWDF€ST!


Meer over RoMi Cage // Tickets

header-about

the sisters brewery

Wij zijn Annamijn en Josefien, twee zussen die samen met onze vader Wilfran craft beer brouwen. Samen produceren wij sterke speciaal bieren voor mannen en vrouwen met een vrouwelijke invloed. Het is ons opgevallen dat steeds meer mensen craft beer zijn gaan waarderen. We willen uitbreiden en daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Kom naar CROWDF€ST en proef onze speciaal bieren zelf! Tot nu toe is er nog geen craft beer met een vrouwelijke touch, maar de Sisters Brewery gaat hier verandering in brengen!


Meer over the sisters brewery // Tickets

header-about

karigar

Bij KARIGAR werken we met zeer bekwame ambachtslieden van het Indiase platteland en creëren we handgemaakte producten (met behulp van natuurlijke materialen) voor de internationale markt. We zoeken ambachtslieden, we trainen ze en we bieden ze werk, zodat ze een stabiel inkomen hebben. Daarnaast zijn we erg transparant in het productieproces. Elk product wordt geleverd met een Talking Tag, waarop staat wie het heeft gemaakt, hoe het is gemaakt en met welke techniek het is gemaakt. Op die manier houden we het verhaal levend. Jij hebt dus de kans om het product te dragen, het verhaal te horen van de ambachtslieden en zelfs een KARIGAR Cape te winnen! Kom naar CROWDF€ST, kies een textiel en scan de Talking Tag om meer te weten te komen over het product. Als je toevallig het textiel kiest van de KARIGAR Cape, wordt jij de trotse eigenaar!


Meer over karigar // Tickets

header-about

worldgranny

Echte ambacht door oude vrouwen uit Peru: World Grannies! Een coole tas, een authentiek beest of een sleutelhanger.
; ze zijn gemaakt van hoogwaardig, puur natuurlijk ‘Pima’ katoen en hand-gebreid door ervaren handen uit Peru. De dames moeten tegenwoordig zelfredzaam worden, omdat hun familie naar de steden trekt. Door BreiClubs op te zetten krijgen de vrouwen een stabiel inkomen. Onze campagne is super succesvol, waardoor er nu al 100 vrouwen een bijdrage krijgen voor hun pensioen! Kom naar CROWDF€ST, zie zelf wat de grannies hebben gemaakt en bestel!


Meer over worldgranny // Tickets

header-about

Buzzlepops

Buzzle Pops zijn ingekapselde parels met 10% tot 14,9% alcohol en geven een magisch effect in je drankje! Wij creëren een geheel nieuwe categorie in de wereld van likeuren. De parels zinken naar de bodem van je wijn- of cocktail glas en zorgen dat de beste smaakexplosie bewaard wordt voor het laatst. Maar serveer ze ook bijvoorbeeld eens bevroren op je toetje voor een geheel nieuwe smaakervaring! Nieuwsgierig? Proef en beleef het zelf op CROWDF€ST!


Meer over Buzzlepops // Tickets

header-about

Lorren

Mijn naam is Lorrèn en ik ben hard bezig de laatste puntjes op de i te zetten voor mijn debuutalbum ‘Shades of Blue’. Amy Winehouse, Adele en Ella Fitzgerald waren hiervoor mijn inspiratie. Nadat ik eind juni tot ‘Radio 2 Talent’ ben uitgeroepen is alles in een stroomversnelling terecht gekomen. Op CROWDF€ST krijg je een exclusieve eerste indruk van mijn album en tweede single ‘Struggle’. Op het podium voel ik me het meest in mijn element en ik kan niet wachten dit met jullie te delen! Zie ik jullie daar?


Meer over Lorren // Tickets

header-about

BUGZZ

Ook zin in bitterballen van buffalowormen? Laat je verrassen door de smaken die BUGZZ weet te creëren en leer wat echt duurzaam snacken is. Samen met jou kunnen we BUGZZ professionaliseren door de nu al populaire Bitter Balzz écht in productie te brengen. Kom naar CROWDF€ST en creëer samen met BUGZZ het voedsel van de toekomst.


Meer over BUGZZ // Tickets

header-about

Anemoi

Hij zeilde over de Atlantische Oceaan naar Zuid-Amerika, laadde koffie in die verkocht moest worden en voelde het als zijn verantwoordelijkheid. Sindsdien is hij de ‘coffee-runner’ en bezoekt hij koffieplantages in Costa Rica. Hij werd verliefd op het product en wil het aan iedereen in ons kikkerland laten proeven. ‘ANEMOI Coffee’ is namelijk de eerste koffie ter wereld die naast organisch, direct trade en eco-verpakt, per motorloze zeilschip getransporteerd wordt van Costa Rica naar Nederland. Op CROWDF€ST laat Erik Rauws zijn liefde blijken en wil er met jou voor zorgen dat de koffie hier in de winkels ligt!


Meer over anemoi // Tickets

header-about

We build homes

Een energiezuinig designhuis voor iedereen. Het kan met WeBuildHomes! Ons open platform brengt toparchitecten en huizenzoekers bij elkaar. Architecten zetten hun ontwerpen online, huizenzoekers kiezen zelf hun designhuis. De prijs? Simpel. Die van een doodgewoon rijtjeshuis. Op CROWDF€ST laten wij zien hoe wij het traditionele ontwikkel-, ontwerp- en bouwproces volledig op zijn kop zetten met ons platform. Want ook jij wilt toch uiteindelijk kiezen hoe jouw huis eruit komt te zien? Laat je onderdompelen in het gevoel van WeBuildHomes of kies alvast jouw droomhuis en bouw met ons mee aan straten waar je blij van wordt!


Meer over We build homes // Tickets

header-about

To many places

Het eerste slaaptentje van hotel To Many Places staat! Maar dit rondreizende pop-up hotel is pas echt compleet met meerdere tenten en natuurlijk de gasten! Door nu al een nacht of weekend te boeken help je To Many Places met het omtoveren van authentieke locaties zoals een oude kerk, fabriek of zelfs een gevangenis, tot een unieke verblijfplaats!

To Many Places opent letterlijk de deuren van deze panden om verrassende evenementen te organiseren voor zowel de hotelgasten als de bewoners rondom de locaties. Deze evenementen zorgen met zijn zwoele zomer- en knusse winteravonden voor een ongedwongen sfeer waarbij je je verbonden voelt met elkaar en een optimale ervaring beleefd. Kom langs op 25&26 september op CROWDF€ST en duik direct in ons tentje voor een ontbijtje op bed!


Meer over To Many Places // Tickets

header-about

WIplala

Wiplala draait op CROWDF€ST! Zowel de familiefilm Wiplala (gebaseerd op het boek van Annie MG Schmidt) als de film Meester Kikker (gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon) zijn succesvol gefinancieerd! Wiplala kwam vorig jaar Kerstmis dankzij crowdfunding in de bioscoop, Meester Kikker wordt nu nog gefilmd en zal rond de zomerperiode van 2016 uitkomen. Onze hele crowd -die in ons geloofden- hebben nu hele gelukkige kinderen. Hun kids krijgen bijvoorbeeld een figurantenrol in de film of mogen op de set komen kijken. Anderen mogen mee over de rode loper op onze premières. Op CROWDF€ST kun niet alleen die bios induiken maar kun je ook het jasje van Wiplala eens van dichtbij bekijken en ontmoet je onze Meester Kikker!


Meer over Wiplala // Tickets

header-about

Tim Dawn

”Baby, I love you. DJ, let’s party!” Tim Dawn heeft als missie om met net even iets meer-zeggende popliedjes een groot publiek te bereiken en te raken. Na het uitbrengen van een pakkende eerste single en het maken van heel veel kilometers heeft Tim Dawn de mogelijkheid om met gevierd producer Huub Reijnders in de beroemde Wisseloord Studio’s een debuutplaat op te nemen. Steun deze kans op CROWDF€ST en beleef vast de preview!


Meer over Tim Dawn // Tickets

header-about

Om Alles

De La Mar pleegde in 1965 zelfmoord. Ze sprong uit het raam, overleefde in eerste instantie maar overleed alsnog vijf dagen later. ‘Om Alles’, gaf ze als antwoord op de vraag waarom? Muziektheatervoorstelling ‘Om Alles’, over de laatste dagen van theaterdiva Fien de La Mar, is al een succes en nu wil actrice Elske Rollema het levensverhaal van Fien ook verfilmen. In de theaterversie speelt Elske de laatste dagen: in de film wil Elske dieper ingaan op leven en achtergrond van de legende, met een combinatie van archiefmateriaal en nagespeelde situaties. Op CROWDfest vertelt ze graag meer en laat ze zien hoe succesvol haar campagne is geworden!


Meer over Om Alles // Tickets

header-about

Crownstone

De Crownstone: het slimme stopcontact dat jou en je apparaten herkent! Met de Crownstone schakel je apparaten direct aan en uit vanaf je smartphone, dim je het licht of meet je je stroomverbruik. De Crownstone weet zelfs of je in de buurt bent en welk apparaat je in het stopcontact stopt! Met deze functies verminder je je energieverbruik en maakt je je leven makkelijk. Schakel bijvoorbeeld automatisch je apparaten uit door alleen maar uit de deur te stappen! Kom naar CROWDF€ST en test ‘m zelf!


Meer over Crownstone // Tickets

header-about

Mini shopping center of cool

Wil jij meer unieke, eerlijke producten tussen al die winkelketens en grote winkelformules? Wil jij dat jonge, onbekende ontwerpers en kunstenaars een plek krijgen in hartje Amsterdam? Steun dan de Mini Shopping Center Of Cool! En zet samen met ons die unieke platform op waar je exposities bewondert, dat ene bijzondere kado koopt, dat t-shirt dat nergens anders in Nederland te krijgen is of die te gekke illustratie scoort voor dat kale plekje op je muur! Wij zijn op CROWDF€ST om jonge, getalenteerde ontwerpers en designers een platform te geven waar zij kunnen stralen!


Meer over Mini shopping center of cool // Tickets

header-about

Lendahand

Lendahand is geen doorsnee crowdfunding website. Wij zijn het enige platform waarop crowdfunders leningen kunnen verstrekken aan het MKB in opkomende landen én die daar tegelijkertijd 3-4% rente op verdienen. Omdat we groeien met 10% per maand hebben we, net als onze ondernemers, groeikapitaal nodig. Klik op de onderstaande link of kom langs bij onze stand voor meer informatie over hoe u kunt meeprofiteren van het succes.


Meer over Lendahand // Tickets

header-about

partyguard

Partyguard wil het met het slimste polsbandje mogelijk maken om snel jouw vrienden op te sporen op festivals, de dichtsbijzijnde wc’s te vinden en kluisjes te openen. Alles wat je nodig hebt op de festivals van nu! Dus ook op CROWDFEST! Waak met ons voor het ultieme, makkelijke en milieubewuste, festivalgevoel en doe mee met onze crowdfunding campaign. Party on!


Meer over partyguard // Tickets

header-about

Tea Tender

Heb jij ooit wijn en cocktails met thee gedronken? De cocktailshakers van Tea Tender maken het voor je! Ze weten alles over thee en maken de lekkerste drankjes. Hun specialiteit: verse hand-brewed iced tea gemaakt in bierbrouwketels. Proef de iced teas en tea cocktails zelf op CROWDF€ST en investeer in een brouwlocatie inclusief ketels en experience bar. Nog nooit is thee zo sexy, fun en stoer geweest!

Tickets

header-about

Waterboys

Een speelfilm over vaders die volwassen moeten worden en zoons die het leven lichter kunnen nemen. Op CROWDF€ST presteren wij het rauwe materiaal voor de nieuwste roadcomedy van Robert Jan Westdijk (Zusje, Phileine zegt sorry). Momenteel bevinden we ons in de postproductie-fase en denken we na over de release. Deze gaan we -geheel in de spirit van onze algehele productie- net even anders doen dan anders. We zijn hiervoor nu al op zoek naar ons publiek! Koop via Cinecrowd een kaartje voor de exclusieve Vader&Zoon-premiere en zorg er daarmee voor dat de film volgend jaar in vele bioscopen te zien zal zijn!


Meer over Waterboys // Tickets

header-about

Afriek

Weet jij waar jouw kleding vandaan komt? Of wie het heeft gemaakt? Kleding wordt zoveel mooier als je het verhaal erachter kent. Daarom creëert Afriek, samen met getalenteerde kleermakers uit Rwanda, een inspirerende collectie van gedurfde, handgemaakte blazers. Afriek is voor iedereen die kleding wil met een persoonlijk verhaal. Investeer op CROWDF€ST in Afriek en krijg een uniek exemplaar!


Meer over Afriek // Tickets

header-about

Doodle3D

Het team van Doodle3D is aanwezig op CROWDF€ST! Wij hebben met onze Kickstarter campagne van vorig jaar onze droom werkelijkheid gemaakt. 3D printen is nu heel makkelijk geworden voor iedereen! Met onze app en software laat je je tekening laagje voor laagje tot leven komen. Teken op je tablet, stuur het draadloos naar de printer en breng jouw tekening tot leven! Wil je zelf ook je eigen tekening 3D-printen? Kom naar CROWDF€ST en kom kijken waar we nu mee bezig zijn!


Meer over Doodle3D // Tickets

header-about

POP

Yeah! POP conceptstore komt naar Crowdf€st. En dat wordt – je raadt het al – poppin’! Want POP conceptstore is straks een happy place in het oude stadshart van Den Haag. Picture: een boutique, een cafe en een creatief atelier – allemaal onder één dak. Voor families. Ja, een plek waar iedereen – van 0 tot 65 – gewoon even kan “zijn”. Dat is waar we van dromen.
Tijdens Crowdf€st geven we een sneak peek weg van hoe de winkel van deze nieuwste pitstop voor families eruit zal gaan zien. We nemen ook onze La Marzocco espressomachine mee, om ter plekke overheerlijke koffies te maken, die nog lekkerder smaken met een stukje POP-taart. Maar de echte kersen op de taart zijn de maar liefst 3 workshops voor kids & coole ouders die speciaal tijdens Crowdf€st organiseren!
Dus als je zin hebt in ’n stylish break to eat, shop and play? Kom dan naar POP conceptstore op Crowdf€st! Wij kunnen in ieder geval niet wachten om je te ontmoeten!


Meer over POP // Tickets

header-about

Camiel Boomsma

Zijn prachtige pianospel wil Camiel Boomsma in december opnemen op CD. Hij speelt met eigen visie het Porazzi thema van de meesterlijke Wagner. De eerste 8 maten dateren uit 1858-1859. De melodie maakte Wagner pas af in 1882, op het ”Piazza dei Porazzi” in Palermo waar hij toen verbleef. Hoogstwaarschijnlijk speelde Wagner dit thema aan de piano op de avond voor zijn dood in februari 1883 op het Palazzo Vendramin Calergi in Venetië. Begeef je in een oase van klanken en herinneringen die Camiel Boomsma op magische wijze op CROWDF€ST doet herrijzen!


Meer over Camiel // Tickets

header-about

Kaassmaker

Wij vinden Kaas gaaf!
Nederland is een kaasland. Maar hoe je dat nu zelf maakt!? Onze oma’s maakten vroeger zelf kaas. Gewoon in de keuken. Wij willen Nederland uitdagen om weer zelf kaas te maken met de Kaassmaker. De producten die je daarvoor nodig hebt kun je gewoon in de supermarkt kopen. Binnen drie uur maak je je eigen verse kaasje waar je ook nog eens je eigen smaak aan kunt toevoegen. Benieuwd hoe makkelijk dat gaat? Op CROWDF€ST laten wij je zien hoe dat moet en kun je meedoen met een leuk Oudhollands spelletje om kans te maken op een heuse Kaassmaker! Tot dan!


Meer over Kaassmaker // Tickets

header-about

Het Cider huis

Heb je wel eens cider gedronken? Échte cider? Gemaakt van niets anders dan appels? Het Ciderhuis importeert Award Winning ciders uit de UK en Nieuw Zeeland. Na drie jaar blijkt dit heerlijke drankje een plekje te krijgen in Nederland en de populariteit blijft stijgen. Tijd voor de volgende stap… Een Cidertap! Met een Cidertap voor op festivals en een keisterke marketing campagne willen we Nederland verder veroveren en verleiden met onze cider. Help je mee? Je kunt onze ciders proeven tijdens CROWDF€ST. Ze staan koud!


Meer over het Cider huis // Tickets

header-about

Papa Kazmi

Toen wij ‘onze’ Papa Kazmi, de bekende chef van Hills & Mills, het plan van zijn eigen kookboek voorstelden, moest hij lachen. Toch komt het PURE COOK BOOK er, met meer dan 80 oprechte, gezonde en lekkere recepten uit de moderne, Indiase keuken. De campagne om het boek naar de drukker te sturen verloopt voorspoedig, en we hopen ook meteen de Engelse versie uit te brengen. Bij CROWDF€ST kun je het proefexemplaar vastpakken, de befaamde carrot cake proeven en het boek vooruitbestellen. Natuurlijk nemen we Papa ook mee, zodat jij hem zelf kunt omtmoeten.


Meer over Papa Kazmi // Tickets

header-about

Meatless District

Niets liever dan uitgebreid eten en gezellig borrelen? Dat kan zowaar ook zonder vlees of vis! Wij, van Meatless District Amsterdam, staan klaar om het te bewijzen. Ons district is duurzaam, ons menu kerngezond, maar onze sfeer is als vanouds gezellig. Bovendien serveren wij diverse wijnsoorten, biertjes of cocktails bij elk afwezig stuk vlees! Kom naar Crowdfest en we laten jou alvast proeven van onze unieke, authentieke, vleesvrije sfeer!


Meer over Meatless District // Tickets

header-about

Aloha Juice Truck

Aloha! We staan met de Aloha Juice Truck op CROWDF€ST! In onze omgebouwde, klassieke brandweerauto produceren we juices, smoothies en supersnacks. We gebruiken de volledige vrucht, zonder toevoegingen van suikers of kunstmatige kleur- en smaakstoffen. In een razend tempo zijn we aan het groeien en gaan we zelfs internationaal! Onze ambitie is om grote ongezonde fastfood ketens van hun vettige troon te stoten en te vervangen met de A van Aloha: Rauw, groen, gezond en superlekker! Kom naar CROWDF€ST, proef onze healthy juices en realiseer een wereld vol Aloha!


Meer over Aloha Juice Truck // Tickets

header-about

Festipi

Kamperen op een festival? Dat kan nu super easy in de Festipi! Geen hutkoffers meer meeslepen, want de 2-persoons Festipi staat volledig ingericht voor je klaar. En ook nog cool om in gezien te worden! We willen in totaal 100 Festipi’s kunnen neerzetten en daar hebben we jou bij nodig. Kom naar CROWDF€ST en test ‘m zelf!


Meer over Festipi // Tickets

header-about

Jeex

Een potje Jeexen bij de gloed van het kampvuur in een prehistorische grot, of op een ruimteschip in een sterrenstelsel ver, ver weg: Jeex is universeel, uniek en van alle tijden. Kom bij ons langs op Crowdfest, speel het met ons en denk met ons mee… Van welk materiaal zou jij een speelbord willen hebben? Zie als eerste hoe een speelbord van bamboe uit onze 3D-printer rolt. Met onze campagne op Voordekunst willen we onze zoektocht naar de beste productiemethode financieren. Als je er snel bij bent, heb jij straks één van de 50 limited edition Jeex-sets in huis!


Meer over Jeex // Tickets

header-about

No place for a rebel

Opono was ooit kindsoldaat, maar is nu hij een volwassen oorlogscommant. Na zestien jaar vechten als rebel in de jungle komt terug naar huis. Hoe kijk jij aan tegen iemand die slachtoffer én ook dader is? Op CROWDF€ST laten we je nooit eerder vertoonde beelden zien van onze docu, dagen we je uit om vurig het debat aan te gaan, maar zijn we ook niet te beroerd om te onthullen wat er allemaal gebeurde tijdens ‘de making of’. We zijn bijna klaar! Op naar ons doel: een premiere op IDFA 2016!


Meer over no place for a rebel // Tickets

header-about

De Fantastische Meneer Vos

Energiek theatergezelschap ‘Meneer Monster’ werkt aan Roald Dahl’s ‘Fantastische Meneer Vos’! Wij willen hiervoor een uniek decor bouwen, zodat we hierbij in de toekomst ook mensen mee kunnen nemen achter de schermen en ze laten ervaren wat écht theater maken is. Tijdens CROWDF€ST laten we een aantal beelden zien van onze eerdere voorstellingen, een aantal kostuums en natuurlijk ons zelf!
Als dank voor je steun word je familielid. Want wij Monsters zijn niet graag alleen! Eén keer per jaar houden we een familiedag, waar de hele familie Meneer Monster samenkomt om onze wereld te bewonderen!


Meer over de Fantastische meneer Vos // Tickets

header-about

Eating apart together

Is je vriendin vegetariër en jij niet? (It’s a thing.) Wil je dochter ineens geen vlees meer eten? (The struggle is real.) Krijg je als vegetariër een vleeseter over de vloer? (Brace yourselves.) Eating Apart Together is het eerste en enige kookboek met recepten voor één maaltijd waar zowel een vleeseter als een vegetariër graag van wil eten! Hiermee wordt het een stuk makkelijker om die ‘zeurende’ vegetariërs en die ‘verstokte’ vleeseters samen aan tafel te krijgen. Op Crowdfest zijn de rapen gaar maar snijdt het mes aan twee kanten dus zou je zomaar met je neus in de boter kunnen vallen. De inzet is spek of bonen dus zorg dat je de hond niet in de pot vindt en kom op tijd langs! Je krijgt van ons in ieder geval een gratis recept mee. Tot dan!


Meer over Eating apart together // Tickets

header-about

BarDoggy

Houd jij ook van een feestje? Maak dan vanaf nu jouw avond nog leuker met de BarDoggy app. Wij zijn jouw routevinder voor leuke feestjes, voordelig bier en meer dan 500 digitale kortingsbonnen voor de lekkerste drankjes en hapjes. Hiervoor laat je enkel jouw telefoon zien aan de bar van 1 van onze 250 aangesloten horeca locaties. Bovendien speel je bij veel bars bij binnenkomst automatisch Rad van Fortuin voor een gratis drankje! Door middel van iBeacon technologie herkennen we namelijk meteen onze BarDoggy gebruikers en dat wordt beloond. Download vast de BarDoggy app en zet je bluetooth aan tijdens CROWDF€ST en maak het mee! Wij laten je zien hoe het werkt. BarDoggy is door de LOEY Awards verkozen tot de TOP3 van beste online startende concepten van 2015. Help ons groeien en de wereld te veroveren!


Meer over Bardoggy // Tickets

header-about

Professor Jeroen

Van de meeste ingrijpende neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer, begrijpen we op dit moment nog te weinig om patienten te kunnen genezen. Natuurlijk is het daarom belangrijk om zieke hersenen te onderzoeken, maar even zo cruciaal is het om deze te vergelijken met gezonde breinen. Zo komen we erachter wat die zieke hersenen nu precies ziek maakt. Daarom zetten wij bij het VUmc in Amsterdam een hersenbank met hersenen van gezonde donoren op, die uitgebreid worden bekeken met de meest geavanceerde technologie. Om deze unieke hersenbank te crowdfunden zal ik op 26 september live kalfshersenen blootleggen om de werking van het brein te illustreren. Op CROWDF€ST krijg je de kans om REAL LIFE mee te kijken met ons hersenonderzoek en al je nijpende vragen te stellen over het brein!


Meer over het onderzoek // Tickets

header-about

Pelican House

Als echte muziekliefhebbers luisteren wij overal muziek: thuis, op kantoor, op de fiets en in de trein. En daarom weten wij als geen ander dat er maar één manier is om muziek onderweg echt lekker te beleven, namelijk met een goede over-ear koptelefoon! Wij bieden een modulair design hoofdtelefoon aan voor slechts €5 per maand. Gaat er iets kapot? Dan ontvang je binnen vier dagen een vervangend onderdeel; helemaal gratis! Wij staan op CROWDF€ST met een silent disco en doen een exclusieve voorverkoop. Muziekliefhebbers die zich op CROWDF€ST intekenen weten zich te verzekeren voor één van de eerste 1000 exemplaren! Met het geld van de voorverkoop bekostigen wij de productie van de headphone. Dus dans en teken je bij ons in op CROWDF€ST!


Meer over Pelican House // Tickets

header-about

Th3rd

Wow! Wij komen naar Crowdfest! En daar gaan we jullie laten zien hoe de toekomst werkelijkheid begint te worden! Nadat wij, van Th3rd, jullie kennis hebben laten maken met een van de grootste 3D scanners ter wereld, zijn we klaar voor een volgende stap: een app gebasseerd op augmented reality.
Zoek je naar een nieuwe manier om jezelf, je familie, je kinderen of je vriendin vast te leggen? Laat bij ons 3D scannen en wij koppelen het 3D model aan een businesscard, verjaardagskaart of zelfs een trouwkaart met onze nieuw te maken app!
Met de nieuwste technieken zorgt deze app er straks voor dat jouw wereld op z’n kop wordt gezet. Samen met jou willen wij deze augmented reality namelijk tot een reality maken! Ontmoet ons op Crowdfest en grijp daar je kans dit project mede mogelijk te maken! Enne – zorg ervoor dat je er op je paasbest uitziet tijdens Crowdfest: er zou wel eens een echte 3D scan van je kunnen worden gemaakt…Wie weet ga jij straks met een prachtig 3D geprint beeldje van jezelf naar huis!


Meer over Th3rd // Tickets

header-about

Spaac

File rijden, ov vertragingen, zweten op de fiets? Wij gaan tijdens Crowdfest jullie laten ervaren dat dit verleden tijd is! Onder de noemer Spaac ontwierpen wij, Jurrit en Jos, de ultieme elektrische fiets, een fiets die straalt door eenvoud en waarop je zeker gezien mag worden. Op het festival dagen we je uit jouw eerste Spaac-rit te komen maken en samen met ons het stadsbeeld van fietsend Nederland drastisch te veranderen. We zien je op Crowdfest!


Meer over Spaac // Tickets

header-about

Plastic Madonna

Plastic Madonna is gemaakt uit 100.000 opgeraapte plastic flesjes. Heel Nederland raapt mee voor het unieke kunstwerk dat in het najaar als een 3D-puzzel in stukken geprint zal worden. Op CROWDF€ST verkondigen we het gedachtengoed achter dit icoon en de daadkracht van het oprapen! LIVE zullen we mini-Madonna’s van gerecycled plastic uit de 3D printer laten rollen. Met een donatie zit hier ook jouw persoonlijke Madonna tussen. Aan haar zweer je om iedere dag iets op te rapen, uit eerbied voor de aarde en jezelf. Amen!
We zien je graag op CROWDF€ST!

Ennnn……. doe in ieder geval de kleinste donatie die er bestaat: neem een van straat opgeraapte PET fles mee!


Meer over Plastic Madonna // Tickets

header-about

De Rolluiken van De Cuyp

CROWDF€ST is in aantocht en ik ben daar bij! Met mijn kunstproject De rolluiken van De Cuyp laat ik zien hoe de Albert Cuypmarkt op zondagen en avonden van een kleurloze straat geleidelijk verandert in een heuse Openlucht Galerij. Deze originele kunstwerken worden aangebracht met uv- en weerbestendig fotofolie. Qua beeld en materiaal gaan we voor de hoogste kwaliteit. Puur vakwerk!
Kom naar CROWDF€ST om samen met mij een fantastische creatie te ontwerpen en investeer om nog meer kleur aan de Albert Cuyp te geven. Honderd rolluiken, daar gaan we voor. Tot ziens op CROWDF€ST!

Meer over De Rolluiken van de Cuyp // Tickets

header-about

Het Smaakmuseum

Hoe smaakte een hamburger in 1910? Wat aten mensen in de steentijd? Het Smaakmuseum weet het en laat de bezoeker ervaren hoe écht eten smaakt! Oude kookgewoontes, kookverhalen met smaak en een vaste collectie oude planten: Het Smaakmuseum is een interactief en rondreizend museum met als doel meer bewustwording van smaak, eetculturen en biodiversiteit. De tuin is het hart van het museum en smacht naar zaden voor unieke gewassen, tuingereedschap en meubilair. Samen met jou willen we de tuin laten bloeien zodat het museum in mei 2016 open kan. Een unieke plek in de wereld waar je niet alleen ervaart en bekijkt maar de tentoonstelling daadwerkelijk proeft! Jij hebt de primeur op Crowdfest, kom je alvast proeven?

Meer over Het Smaakmuseum // Tickets

header-about

De pancake saloon

Hoe leuk zou het zijn om rondgereden te worden in een rijdend pannenkoekenrestaurant in de vorm van een paard met huifkar! Pannenkoeken worden gebakken in de Pancake Saloon en uitgeserveerd in de huifkar. Tijdens een fantastische rondrit geniet je van de heerlijkste pannenkoeken. Kom naar CROWDF€ST, proef onze super-pannenkoeken en financier mee voor een paard en huifkar. In de Pancake Saloon bakken wij met liefde een pannenkoek voor iedereen die ons helpt!


Meer over de pancake saloon // Tickets

header-about

Friska

Say ‘hi’ to our new baby, our Friska Foodtruck was born on the first of july! En jullie kunnen haar komen bewonderen tijdens Crowdfest!
Onze foodtruck is binnen maar ‘the road of our truck is endless’ en daarom bouwen wij graag samen met jullie aan onze aanwinst!
Wij dromen al van een frisse en duurzame look en feel: houten details, een luifel, zonnepanelen, een verlicht Friska logo, of misschien wel onze eigen kruidentuin op het dak met een LED-verlichte DJ Booth?

Kom 25&26 september langs op Crowdfest, geniet van onze healthy sushi rolls en.. Vrijdag einde middag lanceren we onze pimp-our-ride crowdfunding campagne! Misschien staat jouw naam straks getatoeëerd op de Friska Foodtruck, ben je je leven lang Friska member of krijg jij een jaar lang gratis Friska’s!


Meer over Friska // Tickets

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van het programma